Taşova Ziraat Odası başkanı Hasan Dikmen geç gelen bahar yağmurlarını değerlendirdi. Dikmen yaptığı değerlendirmede; Bahar yağmurlarının geç kalmasından dolayı sulanamayan arazilerde Hububat ( Buğday, Arpa) gibi ürünlerde yüzde 55 ila 60 arasında düşüş olabilir. Geç gelen yağışların Arpa ve buğday gibi ürünlere pek fazla etkisi olmayacaktır. Özellikle mısır, Ay çekirdeği, Yonca ve bamya gibi ürünleri olumlu yönden etkileyecektir.

Pancar Üretiminde Artış Görülüyor

2015-2020 yıllarında şeker pancarı ekimi, fiyatlandırma politikası yüzünden ilçemizde büyük düşüşler olmuştu. Fakat son iki yılda fiyatların yükselişe geçmesiyle birlikte üretici çiftçilerimiz de yüzde 20 oranda şeker pancarı üretimi arttı.

Tütün Üretimi Düşüyor

Tütünü ile meşhur Esençay, Kumluca, Hacıbey, Devre Yolacan köylerimizde özel şirketlerin vermiş olduğu tütün fiyatlarının çiftçileri çok memnun bırakmadığı için tütün düşük seviyelerde seyretmekte.

Üretici Tedirgin

Tarım bakanlığının buğday, arpa ve mısır gibi tahıl ürünlerinin taban fiyatlarını açıklamaması üreticilerimizi kaygılandırıyor. Her gün iç içe olduğumuz Taşova çiftçilerimiz hububat taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istiyor.