Cumhuriyet Halk Partisi Taşova ilçe örgütünün, 20 Haziran 2024 Perşembe günü düzenlediği muhtarlara yönelik kahvaltılı etkinliğe katılan CHP Amasya milletvekili Reşat Karagöz,  26.06.2024 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada ilçemizin köylerinin sorunlarını dile getirdi:

”Geçtiğimiz hafta Taşova mahalle ve köy muhtarlarımızla gerçekleştirdiğimiz bayramlaşma programında AKP’nin köylerimizi ne kadar ihmal ettiği sonucuna bir kez daha vardık.

 Muhtarlarımız, köylerdeki vatandaşlarımız, geçimini toprak ve hayvancılıktan sağlayan hemşerilerimiz; AKP’nin yıllardır köylerimize en temel hizmetleri bile götürememesinden yana dertli. 2024 yılında köylerde içecek temiz su bulunamıyorsa, köy yollarının bozukluğu nedeniyle arabanın alt takımları yolda kalıyorsa, tarlasını sulayacak sulama sistemlerine ulaşamadığı için mahsulü yanıyorsa yıllardır vergisini aksatmadan veren vatandaşlarımız AKP’nin bu bozuk düzeninden nasıl şikayetçi olmasın? Sepetli, Çılkıdır, Özbaraklı, Andıran, Uluköy, Gökpınar, Esençay, Durucasu, Karabük, Şahinler, Kırkharman Devre köylerimiz bahsettiğim sorunu yaşayan köylerimizin yalnızca bir bölümü. Köylerde yaşayan yurttaşlarımızı ikinci sınıf bir hayata mahkum eden AKP’nin dikkate alması gereken merci; körfez ülkelerinin para babaları değil, Atamızın bu milletin efendisi olarak gördüğü köylülerimiz olmalıdır.”