Su İçsem Yarıyor Diye Düşünenler DİKKAT

Su içsem yarıyor deriz ya, eğer insülin direnciniz varsa bu doğru olabilir. Kan şekerini dengede tutan besinlerle yapılacak bir diyet ve egzersiz ile %60 oranında iyileşme sağlayabilirsiniz

TAŞOVA - 16-02-2022 10:16

İçinizdeki gizli düşman: İnsülin direnci

Su içsem yarıyor deriz ya, eğer insülin direnciniz varsa bu doğru olabilir. Kan şekerini dengede tutan besinlerle yapılacak bir diyet ve egzersiz ile %60 oranında iyileşme sağlayabilirsiniz

Beslenmenize ne kadar dikkat ederseniz edin kilo veremiyorsanız, tatlı isteğinizi bastıramıyorsanız, atıştırmalıklardan vazgeçemiyorsanız, yemek sonrası uyku isteğinizle baş edemiyorsanız, açlık durumunda el ayak titremesi oluyorsa dikkat!

HASTALIKLARA DAVETİYE

Diyabet hastalığının ilk adımı olan insülin direncine sahip olabilirsiniz, İnsülin direnci birçok hastalığa davet çıkarır. Araştırmalar başta şeker hastalığı olmak üzere kalp ve damar hastalıkları, yüksek kolesterol, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, polikistik over sendromu, kısırlık gibi birçok hastalığın altında yatan sebebi insülin direnci olarak gösteriyor. İnsülin direnci tedavisinde en önemli etken sağlıklı beslenmedir. Sağlıklı beslenme ve egzersiz ile %60 oranında iyileşme görülülebilir. Gerekli durumlarda insülin direncini kıran ilaçlarla bu faktörlere destek olunabilir ancak tek başına ilaç tedavisi yeterli değildir. Peki beslenme nasıl olmalı? Aç kalmak şeker dengesini bozar. Bol ve düzenli yemek yemek bu durumda çok önemli. Uzun süre açlık sonucu tüketilen öğünde şeker önce düşüp sonra hızlı yükseleceği için insülin salınım dengesinin bozulmasını hızlandırır.

KESİNLİKLE AÇ KALMAYIN!

Amaç aç kalmadan 2-3 saat aralıkla beslenmektir. Günde 2 öğün beslenmek insülin direncinde önerilmez. 3 ana 3 ve daha fazla ara öğün tüketerek denge sağlanmalı. İnsülin direncini kırmada kilit nokta ara öğündür.

HAFTADA 3 GÜN 30 DK YÜRÜYÜŞ

ARAŞTIRMALARA göre haftada sadece 3 gün 30 dakika yürüyerek bile insülin direncinizi düşürebilirsiniz. Açken değil, yemeklerinizden 1- 1,5 saat sonra, ara vermeden belli bir tempoda 30 dk yürümek, kalp atım hızını normalin üzerine çıkararak yağ kaybını, kaslardan glikoz kullanımını arttırmaktadır. Egzersiz programınız da beslenmeniz gibi size özel olmalıdır.

Advert
Günün Diğer Haberleri