İsrailin Gazze de 7 Ekimden beri uyguladığı soykırımı lanetleme Gazze ve Filistin e destek verme adına ilçemiz Atatürk anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi.

Cuma Namazı sonrası ilçemiz Merkez Çarşı Camide Hamas lideri İsmail Haniye için edilmesinin gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ardından Atatürk anıtı önünde STK’lar adına hazırlanan basın açıklamasını Taşova Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Elvan Keskin okudu.

Keskin Konuşmasında; 1947’den beri bir soykırım planı çerçevesinde sistematik katliamlara uğratılarak milyonlarcası yurtlarından sürülen, kalanlarsa adeta yüksek güvenlikli hapishanelerden farksız olan Batı Şeria ve Gazze’de açlık, yoksulluk ve yoksunlukla boğuşmaya mahkûm edilen, her gün en az birkaçının Siyonist asker ya da işgalci yerleşimcilerin kurşunlarına hedef olan Filistin halkının mücadelesi haklı, meşru ve insanidir.

Siyonist rejim her gün Filistin’in topraklarını silahlı yerleşimcilerinin işgaline açarak işgali genişletmekte, Kudüs’te Filistinlilerin evlerini işyerlerini yıkmakta, Mescid-i Aksa’ya saldırmakta, sadece Müslümanlar için değil Hıristiyan ve Yahudiler için de kutsal kabul edilen barış şehri Kudüs’ü kan gölüne çevirmektedir.

16 yıldır boykot altında tutulan iki milyonu aşkın insanın yaşadığı Gazze’ye ilaç girişi yasaklanmakta, rejimin saldırılarında yıkılan evlerin yapılması için gereken inşaat malzemelerinin girişine izin verilmemektedir. Bir insani trajedinin yaşandığı Gazze’de iki milyonu aşkın kitle maalesef hastane, okul, elektrik, sağlıklı içme suyu, okul gibi gereksinimlerden yoksun yaşamaktadır. İnsanca yaşamı mümkün kılacak hiçbir şey olmadığı Gazze’de her şeyden öte işgalci güçlerin saldırıları nedeniyle can güvenliği bulunmamaktadır.

Emperyalist güçlerin verdiği askeri, mali ve diplomatik desteğin şımarttığı Siyonist işgal rejimi Birleşmiş Milletler kararlarına uymamakta ve uymayacağını da açıkça ifade etmektedir. Son olaralk ABD meclisinde her kelimesi ayakta alkışlanan  KATİL İSRAİL başkanı savaş suçlusu netanyahu daha ABD den dönmeden Lübnana Beyruta saldırıp ve son olarak Hamas lideri İsmail Haniyeyi Tahranda şehit ederek ortadoğuda  önü alınmaz bir  saldırganlığa girişmiştir. İşledikleri sistematik katliam/soykırım ve savaş suçları nedeniyle yöneticileri Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gereken işgal rejiminin en büyük dayanağı kuşkusuz uluslararası toplumun sessizliği ve tepkisizliğidir. Bu yönüyle Filistin’in işgali sorunu, medeni dünya için insani ve ahlaki bir sınavdır. Hal böyle iken işgal rejiminin insanlık dışı boykot, sürgün, katliam ve şiddetine sessiz kalırken Filistin halkının meşru savunmasını terör olarak damgalayan bilindik bir çifte standardı ve ikiyüzlülükle karşı karşıyayız.

“Canımız, kanımız, ailemiz, çocuklarımız, evlerimiz; Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun” diyerek ülkesinin onuru Müslümanların yitiği için mücadele eden Eski Filistin Başbakanı ve Hamas Lideri İsmail Haniyye, İsrail’in alçakça bir saldırısıyla şehit edildi.

 

 Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Heniyye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına ve İslam ümmetine başsağlığı diliyoruz. Biz onun Özgür Filistin için, özgür Kudüs için, ümmetin izzeti, haysiyeti için mücadelesine şahidiz.

 

Ne hazindir ki, Ebû Lehebler günümüzde de zulümlerine devam etmekte, Ebû Cehiller kıtalar dolaşmaktadır. Katiller ve işgalciler, başta Gazze olmak üzere İslam beldelerinde çocuk, kadın, yaşlı, masum demeden hunharca katliam gerçekleştirmektedir. Gözü dönmüş caniler, tarihte eşine az rastlanır bir soykırım yapmaktadır. Onlara destek verenler ise kanlı elleriyle zulme alkış tutmakta, zalimleri cesaretlendirmektedir.

Ey Zalim! Bu azgınlıktan vazgeç. Dayandığın güç odaklarına güvenme. Tarihe bakıp ibret al. Geçmişte yaptığın azgınlıklar sebebiyle başına neler gelmişti, hatırla. Bugün sahip olduğun güç ve imkânlar, seni asla kurtaramayacaktır. Yüce dinimiz İslam’ın gönüllere yerleşmesine, yeryüzüne yayılmasına hiçbir kudret engel olamayacaktır. Rabbimiz bu gerçeği şöyle haber vermektedir:

 “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.”

Taşova Sivil Toplum Kuruluşları ve Taşova halkı olarak bugün buradan haykırıyoruz. Taşova sivil toplum kuruluşları olarak , bu meydandan sesleniyoruz! Kana doymayan işgalci, katil, siyonist israil'i lanetlemek; mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız! Kudüs'e selam olsun! Gazze'ye selam olsun! Selam olsun Filistin halkının haklı mücadelesine! Selam olsun bu kutlu davaya gönül veren ve kardeşlerimizin acısını gönlünde hissedenlere. Selam olsun Bu kutlu davada şehadet şerbeti içen  İzzettin el Kassam Ahmet Yasin ve İsmail Haniyye gibi nice Şehitlere. Değerli kardeşlerim; terörist israil kana doymuyor! Gazze'de savaş suçu işlenmeye devam ediyor. Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım devam ediyor. Filistin’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler, çadırlar bombalanmakta! Ve savaş tüm bölgeye yaymak istenmekte. Taşova sivil toplum kuruluşları ve Taşova’lılar  olarak yaşanan bu vahşete elbette kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkânsızdır.

 

Cenabı haktan bu çabalarımızın Gazze ve Filistin bağımsızlığı için güzel sonuçlara vesile kılmasını niyaz ediyor. Sözlerimi yüce rabbimizin Ali imram süresindeki ilahi emriyle bitiriyorum. “DEKİ EY KAFİRLER YENİLECEKSİNİZ VE TOPLANIP CEHENNEMİN DİBİNE SÜRÜLECEKSİNİZ”

Buradan Gazze halkının yanında olduğumuzu kardeş Filistin halkının işgale karşı meşru mücadelesini destekliyor, mazlum ve mağdur Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Katil israili  ve ortakçısı ABD yi lanetliyoruz. Sizleri İsrail ve ABD mallarına karşı boykota devam etmeye davet ediyor hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyoruz. Taşova ilçesi  kurum ve Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Taşova halkı adına kamu oyuna saygı ile arz ederiz.