Amasya İl Genel Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 05.06.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlçemize bağlı Özbaraklı (Aşağı Baraklı) ve Yukarıbaraklı köylerimizin DSİ tarafından planlanan Barajın gecikmesinden dolayı mevcutta var olan sulama kanallarının kullanabilir hale getirilerek yada farklı proje ile köylerimizin sulama ihtiyacının sağlanmasına karar verildi.

  Kapanan belediyelerden alınan çöplerin araç ve çalışan sayısından dolayı yetersiz kaldığından Konunun incelenmesi ve tedbirlerin alınmasına karar verildi.

   İlçemize bağlı Andıran Köyünde İçme Suyu cazibeli olmadığından mevcut suyun çok yetersiz olduğundan köyün içme suyu ile ilgili sondaj sistemi güneş paneliyle birlikte yapılması için maliyet analizinin yapılmasına ilgili işlemlerin bütçe imkanları doğrultusunda değerlendirilmesine karar verildi.

  İlçemize bağlı Kızgüldüren – Hacıbey – Yolaçan – Dutluk- Kadim Köy su deposundan Kızgüldüren köy barajına tahliyeden akan suyun boru içinde gitmesi, yol kenarından ve araziden geçtiği için yola zarar vermesi nedeniyle İdare tarafından incelenmesine, DSİ ile görüşme yapılmasına karar verildi.

  Köy yerleşim yerleri dışarısında köylerimizde var olan parsellerinde tarımsal amaçlı ahır samanlık depo çoban evi gibi yapılar yapmak için çekme mesafelerine takılarak uygun büyüklükte bu yapıları yapamamaktadırlar. Söz konusu önergede belirtilen tarımsal amaçlı ahır samanlık depo çoban evi gibi yapıların saçak mesafesi (0,5-1,00 m) bırakarak tarımsal amaçlı yapıların yapılmasının imar kanuna uygun olmadığına karar verildi.

  İlçemize bağlı Uluköy beldesinde yaklaşık bir aydır içme suyu isale hattında sorun yaşıyor ve 35 yıllık aspest borular ömrünü tüketmiş durumda olan, köylünün bütün çabalarına rağmen sorunun nereden olduğu bulunamadı. Mevcutta olan sondaj çalışıyor büyük bir köy olduğu için yetersiz geliyor, bu konunun acil bir şekilde incelenmesi ve çözülmesiyle ilgili incelenmek üzere; Çevre ve Sağlık ile Köy İşleri komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.