Her gün 1 kilo ciğerle beslendi. İlçemizde yol kenarında bulunan leylek yetkililere teslim edildi.

  Taşova ilçemizde sürücü kursu sahibi Aykut Temiz, eğitim sırasında yol kenarında bulduğu leyleğe sahip çıktı.

   Sürücü kursu sahibi Aykut Temiz, eğitim sırasında yol kenarında bulduğu yaralı leyleği bir süre ofisinde misafir etti. Bitkin ve uzun mesafe uçamayan leyleği iyileştirmek için uğraşan Temiz, bir süre sonra Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

   Aykut Temiz, eğitim sırasında yol üzerinde bitkin bir leyleği fark etti. Hemen leyleği bulunduğu yerden alan ve ofisine götüren Temiz, leyleğe ilk müdahaleyi kendisi yaptı. Yaklaşık 10 gündür leyleğe bakan Temiz, her gün 1 kilogram ciğer vererek leyleği besledi. Hayvanı ilk gördüğünde hareketsiz halde olduğunu belirten Temiz, “Bu leyleği yol kenarında buldum, uçamıyordu. 1 hafta 10 gündür de bende besliyordum. Ama artık biraz daha büyüdü artık uçmaya çalışıyor. O yüzden teslim edeceğiz. Bakımlarını artık abilerim devam ettirecek. İnşallah doğaya en iyi şekilde dönecektir” ifadelerini kullandı.

  Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan leylek, yaban hayvanı acil müdahale ve rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alınıp, uçma yetisini kazandıktan sonra tekrar doğaya salınacağı kaydedildi.