İlçemizde okul idarecilerine Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin nasıl ortaya çıktığı, modelin oluşturulması sırasında yararlanılan çalışmalar, Bakanlığımızın stratejik planlama ve hedefleri, kalkınma planları, ülke geneli veri havuzlarından elde edilen bilgiler ışığında komisyon çalışmaları ve devletimizin diğer birimlerinin raporlarından da faydalanılarak yaklaşık on yıl gibi bir zaman sonucunda ortaya çıktığı ifade edildi.

  Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesinde düzenlenen programda konuşan Taşova İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Emin KORKMAZ, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacaktır.

  Amasya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Celalettin Kapusuz tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimi konusunda okul yöneticilerimize bilgi verildi. Ayrıca öğretmen eğitimlerinin ise 2-6 Eylül tarihlerinde yapılacağını ifade etti.