9 Eylül 2024 Pazartesi günü Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma vakfı yönetim kurulu üyeleri ve 25 yıl boyunca Özkan Ağış ilkokulunda müdürlük yapmış okul müdürleri ile yemek etkinliğinde buluşan Özkan Ağış Özkan Ağış ilkokulunun 25, Taşova eğitim ve sosyal kalkınma vakfının 26. Yılını kutladı.

 Programda konuşan Özkan Ağış;  Değerli yöneticilerimiz bu günkü bu yemek programımıza teşrif etmeniz beni çok mutlu etti hepiniz hoş geldiniz. Bu programı düzenlememizin sebebi yaptırmış olduğum Özkan Ağış ilkokulunun 25. Eğitim öğretim yılı tam tamamına 9 Eylül 1999’da eğitim öğretim yılına başladı. Bir yandan ise 1998 yılında Taşova’da merhum emekli öğretmen Halil Yılmaz ile birlikte kurduğumuz Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkınma vakfı bugün 26. Yaşını kutluyor.

  O dönemlerde vakfımızı kurmamızın amacı durumu olmayan ailelerimizin üniversitede okuyan çocuklarımıza bir nebzede olsa yardımda bulunmaktı. Ve de bunu başardık 26 yıl boyunca 1250 öğrenciye burs vermişiz bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 1250 öğrencimizin yaklaşık olarak 500’ü okulu bitirmiş Ülkemizin çeşitli bölgelerinde Doktorluk, mühendislik, avukatlık, ekonomistlik gibi mesleklerde görev yaparak Türkiye’nin kalkınmasına fayla sağlıyor.

  Bu vakfı kurarken bizlere yardımlarını esirgemeyen gelmiş geçmiş herkese şükranlarımı gönderiyorum. Şeklinde konuştu.

  Daha Sonra konuşma Yapan Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp yaptığı konuşmada seçim sürecinde vaat ettiğimiz gibi Taşova’da okumak isteyen öğrencilerimiz burs sorunu yaşamayacak dedik, bu kapsamda Taşova Belediye başkanı olarak birlikten kuvvet doğar mantığı ile düşünerek TEKVA’ya destek vereceğiz şeklinde konuştu.

  TEKVA’nın kurulduğu günden beri desteğini esirgemeyen ağış ailesi eğitime çok önem verdiğini ve bundan sonrada TEKVA’dan desteğini esirgemeyeceğini açıkladı.