Taşova ilçesinin Mülkbükü köyünde bu yılın çeltik hasadı coşkulu bir törenle başladı. Hasat şenliğine Taşova Kaymakamı İmran Demirel, Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Zihni Uysal, Amasya İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Alan, Taşova Müftüsü Ferhat Koçak, Taşova İlçe Tarım Müdürü Mustafa Okur ve köy halkı katıldı.

  Hasat şenliğinde konuşan Mülkbükü Köyü Muhtarı İbrahim Özdemir, “Kaymakam beyin katılımıyla sezonun ilk pirincini biçtik ve hasadımıza başladık. Köyümüzde toplamda 1.700 dönüm alanda çeltik ekimi gerçekleştirdik ve yaklaşık 1.400-1.500 ton hasat bekliyoruz. Ürettiğimiz pirinçleri Osmancık, Bafra ve kendi pirinç fabrikamızda pazarlıyoruz. Köyümüzün ekonomisi büyük ölçüde bu ürünlerden sağlanıyor. Pirinç ekimini artırmaya çalışıyoruz, ancak bu yıl su sıkıntısı yaşanıyor. Suyun tedariği konusunda Kaymakam beye bilgi verdik ve bu sorunun çözüme kavuşmasını umuyoruz. Hasat sonucunda köy ekonomimize 50-60 milyon lira kadar katkı sağlamayı hedefliyoruz,” dedi.

  Hasat töreni, köy halkının ve yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen keyifli bir etkinlik halini aldı. Çeltik hasadının köy ekonomisine ve bölgesel tarıma katkıda bulunması bekleniyor.