İlçemize 14 km uzaklıkta bulunan Karabük Köyü, Yeşilırmak kenarında yer almakta olup, kuruluşu 1700'lü yıllara kadar dayanmaktadır. Osmanlı Paşası Hazinedar Süleyman Paşa'ya ait bir çiftlikken, köyün yerleşim merkezi ve arazileri 2016 yılında köy adına tapulanmıştır. 1985 sayımında 383 olan nüfusu, 2023 verilerine göre 269’dur.

  1980'lerden sonra İstanbul’a göçün başladığı Karabük, burada ilk derneğini kurmak için çalışmalara başlamıştır.

  6 Ekim 2024 Pazar günü Amasya İl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Duran Kaplan, Çaydibi Beldemizden, Başakşehir Şamlar Piknik Alanı'nda Karabük Köyü'nün İstanbul'da dernek kurma konusundaki toplantısına katıldı.

  Başkan Kaplan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 “Taşova Karabük Köyü hemşerilerimizin nazik davetleriyle Başakşehir Şamlar Piknik Alanı'ndaki toplantıya Yönetim Kurulu Üyemiz Zihni İlçe ile birlikte katıldık. Karabük Köyümüzün dernekleşmesi adına istişarelerde bulunduk. Amasyalılık ortak paydasında örgütlü olmanın gerekliliği, toplantının ortak fikri olmuştur. Karabük Köyümüzün dernekleşmesi adına, maddi ve manevi her türlü desteği hemşerilerimizin yanında olacağız. Kıymetli hemşerilerimizin nazik daveti ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz. Amasyalımızın olduğu her yerde, biz olacağız. Saygılarımızla.”