İlçemizde Çambükü köyü mevkiinde kurulmak istenen OSB ile ilgili köy avukatlarından av. Mehmet Celep bildiri yayınlayarak gelinen son durumu açıkladı.

Av. Mehmet Celep  yaptığı bildirimde;

  Kamuoyunda Çambükü Köyü’nde OSB kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği yönündeki haberlerle ilgili olarak hem köy halkının şuanki düşüncesi hem de OSB ile ilgili hukuki süreç  hakkında açıklama yapmak gerekmiştir.

  Çambükü Köyü’nde OSB kurulması yönündeki işlemlere karşı açmış olduğumuz davalarla ilgili gelinen süreç şöyledir:

  Kurulan ilk OSB kurulması işlemi,  açtığımız dava ile iptal edilmiş ve bu kararın yargısal denetimi devam ederken Bakanlıkça OSB terkin edilmiştir.

  Bu sırada OSB alanındaki imar planının iptali için açmış olduğumuz dava lehimize sonuçlanmış, iptal kararına karşı Bölge İdare Mahkemesi’ne karşı davalı idarelerin itirazı da ret edilmiş olup son olarak temyiz üzerine dosya şuan Danıştay’da incelenmektedir. Danıştay da hukuka uygun olan imar planı iptal kararını onayacaktır.

  Diğer taraftan mera komisyonunun köydeki meraların vasıf değişikliği kararına karşı açılan davamızda, mahkeme yeni bir keşif kararı vermiş olup, ilk yargılamada hatalı karar verildiğinden, mera vasfı için daha nitelikli bir inceleme yapılacaktır. Yapılan inceleme neticesinde mera alanları iyi mera sınıfında tespit edilirse mera vasfının değiştirilerek sanayi parseli yapılması işlemi iptal edilecektir.

  Kurulan ilk OSB’nin terkininden sonra yeniden bir OSB kurulmuştur. Kurulan bu OSB için de iptal davası tarafımızca açılmış olup Mahkeme işlemin yürütmesini durdurmuş daha sonra işlemin iptali yönünde nihai karar vermiştir. Davalı idare tarafından itiraz edilen karar Bölge İdare Mahkemesinde incelenmektedir. Lehimize karar çıkacağı inancındayız.

  Netice itibariyle hukuki olarak OSB’nin Çambükü’nde olmayacağı birçok defa ispatlanmasına rağmen hala Çambükü ısrarı zaman kaybından ibarettir. OSB yapılacak ise yetkililerin daha uygun olan başka alanları değerlendirmesi elzemdir.

Çambükü Köyü halkının OSB İle ilgili düşüncesi şöyledir:

  Çambükü Köyü halkı en başından beri OSB’nin köylerine kurulmasını kabul etmemekte ısrarla ret etmektedir. Köyde yaşayan veya başka şehirlerde ikamet eden insanların neredeyse tamamı OSB’yi köyde istememektedir. Bu reddin sebebi OSB kurulması halinde köy halkının yaşam alanlarının, tarım ve hayvancılık alanlarının tamamen yok olacak olmasıdır. OSB’nin kurulmasına karşı köy halkı olarak yasal ve meşru sınırda kalmak koşulu ile sonuna kadar her türlü mücadele devam edecektir. Taşova kamuoyunun bunu kabul etmesi, yetkili akılların başka alanlara yönelmesi Çambükü Köyü halkının talebi ve ricasıdır.

Saygılarımla…

 

Çambükü Köyü ve köylüleri adına Avukat Mehmet CELEP