İlçemiz Yeşilyurt (Sepetlioba) köyünden Emekli Eğitimci-Yazar Recep Seyhan, vefatının birinci yıl dönümünde, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü iki ayrı etkinlikle anıldı.

Merhum Seyhan’ın ailesinin düzenlediği ilk etkinlik, saat 11.00’de Yeşilyurt köyü kabristanında başladı. Törene Taşova Kaymakamı Salih Kartal, Seyhan’ın ailesi, öğrencileri, arkadaşları ve yakınları katıldı. Kabristanlık ziyaretinin ardından, Yeşilyurt Camii'ne geçildi; burada okunan Mevlid-i Şerif ve öğle namazının ardından, Köy Konağı'nda merhumun ruhuna ithafen davetlilere yemek ikram edildi.

TAŞOVA’DAKİ ANMA ETKİNLİĞİ GENÇLİK MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aynı gün saat 18:30’da Taşova’da düzenlenen ikinci etkinlik ise Gençlik Merkezi'nde başladı. Sunuculuğunu Eğitimci Kadir Ünal’ın, moderatörlüğünü ise Yusuf Turan Günaydın’ın üstlendiği programda, Seyhan ailesi adına merhumun eşi Sadiye Seyhan bir selamlama konuşması yaptı. Ardından, Recep Seyhan’ın öykücülüğü ve kişiliği hakkında konuşmalar yapıldı. Etkinliğe, yazar ve şairler Sevda Deniz K., İsmail Turan, Melike S. Turan, Gül Tanrıverdi, Zeynep Sati Yalçın ve Şakir Kurtulmuş katıldı.

Merhum Seyhan’ın “Saliç” adlı senaryo oyununun yapımcısı Nazif Tunç katılamazken, yakın arkadaşı Muhsin Duran, sağlık nedeniyle etkinliğe ses kaydıyla katkıda bulundu.

Bu vesileyle ilçemizin yetiştirdiği ve ülkemizin kültür-edebiyat dünyasına katkı sunan değerli Eğitimci-Yazar Recep Seyhan’a Allah’tan rahmet diliyoruz.

Recep Seyhan Hayatını Anlatıyor Video İzle